Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

STIJN HEEFT VLINDERS IN DE BUIK

KINDEREN VOOR KINDERENGeplaatst door Oberon I van Mechelen za, maart 14, 2015 08:15:16

STIJN HEEFT VLINDERS IN DE BUIK

AUTEUR: LUUK HOEDEMAEKERS

GENRE: KORT (60') TONEELSPEL VOOR JONGEREN EDUCATIEF THEATER

AANTAL PERSONAGES: 9 of meer

Voor ‘Stijn heeft vlinders in de buik’ zijn er ca. 9 acteurs nodig. Meer kan ook. De rollen van de volwassenen (vader, moeder, leraar, dokter) kunnen door volwassenen gespeeld worden, maar dat is absoluut niet noodzakelijk, integendeel.

DECOR: De verschillende locaties die in de tekst bespeeld worden zijn: een plek in een bos, het klaslokaal, het terras van een jeugdkroeg, een ziekenhuiskamer.

Uiteraard zijn ook andere locaties mogelijk.

Het maken van de decors kan op verschillende manieren gebeuren, naargelang je er veel of weinig tijd aan wil besteden. Je kan de decors schilderen (op karton, op doek …), maar je kan ook werken met zetstukken (houten of plastic kubussen, lege drankbakken, …), of met wat toevallig voorradig is. Een andere mogelijkheid is om te werken met projectie via een beamer. Via het internet zoek je de gewenste ‘decors’ of je ontwerpt en/of fotografeert/filmt ze zelf.

KORTE INHOUD: Stijn voelt zich al een hele tijd niet lekker. De dokter stelt vast dat Stijn diabetes heeft. Diawat??? Stijn schaamt zich en krijgt nog meer problemen als een klasgenoot verkeerde conclusies trekt.  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post375