Blog. Amateurtoneel.be

LILIOM IS EEN SMEERLAP, ZE ZEGGEN 'T ALLEMAAL.Oberon I van Mechelen

Geplaatst door Oberon I van Mechelen do, februari 14, 2019 19:42:01

LILIOM IS EEN SMEERLAP, ZE ZEGGEN 'T ALLEMAAL.

Blog image

Van Ferenc Molnár

Regie:

Johan Depaepe

Inhoud

Een kermisgast, rapper met zijn vuisten dan met zijn woorden, eerst slaan en dan strelen, hij heeft 't nooit anders gekund. Maar ge moet daar niet mee afkomen bij Madame Muskat, die jaloerse ouwe tang met haar kermismanègeke. En ook niet bij Julie, 't dienster, die verliefd op hem wordt en denkt dat er onder dat ruwe vel wel een brave vent zit.

En toch probeert hij 't, Liliom, om een goed en gelukkig leven te leiden. Maar de wereld is tegen hem, 't is een gevecht dat hij toch nooit gaat winnen. En ja, dan maakt een mens al eens verkeerde keuzes. 't Leven is genadeloos, en op de dood moet ge niet rekenen om van uw miserie af te zijn. En Julie beklaagt het zich als geeneen, maar breken? Nee, dat nooit.

'Liliom' is een noodlotsdrama uit 1909 van de Hongaarse toneelschrijver Ferenc Molnár.

Meer dan een eeuw oud dus, maar allesbehalve gedateerd, zeker ook dankzij de nieuwe en frisse vertaling van Jibbe Willems. Rauw en romantisch, scherp en melancholisch: het turbulente en noodlottige liefdesverhaal van Liliom en Julie, in een samenleving die niet barmhartig voor hen is, komt na 110 jaar nog steeds keihard binnen.

Spel:

Fien Decavele, Charlotte Delabie, Annie Depoortere, Hilde De Pourcq, Colette Deryckere, Debbie Manhaeve, Victor Notteboom, Ingrid Vandekerckhove, Jean-Pierre Vandekerckhove, Kurt Velghe & Sander Verschuere

Speeldata:

Zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 om 20u15

Zondag 3 maart 2019 om 18u00

Waar?

OC D'Iefte,

Hoogstraat 122,

8540 Deerlijk

Inkom:

€ 8,00

Reserveren:

www.dieghesellendeerlijk.be of bij Marc Vergote, 056/77 90 51 of 0474/53 33 71



AVENUE QOberon I van Mechelen

Geplaatst door Oberon I van Mechelen vr, februari 08, 2019 10:42:54

AVENUE Q

Blog image

Regie: Erik Luyten

Zangcoach: Tinne Velkeneers

Regie-assistentie: Mieke Meskens

Beschrijving

Deze feelgood-musical vertelt het verhaal van de pas afgestudeerde Princeton. Op zoek naar een plek om te wonen, komt hij terecht op Avenue Q in een buitenwijk van New York. Hij ontdekt al snel dat zijn nieuwe buurt en nieuwe buren niet meteen normaal te noemen zijn, maar allemaal staan ze midden in het leven. Princeton en zijn nieuwe vrienden zijn op zoek naar werk, een lief en vooral een doel in het leven.

Deze show staat bol van de humor en een vleugje sentiment. En het bijzondere is dat mens en pop in harmonie samen kunnen leven en klaarblijkelijk dezelfde dingen in het leven zoeken en willen.

Acteurs: Nele Steurs, Elke Hens, Griet Reyniers, Olivia Poppe, Kelly Van Hove, Wesley Van der Veken, Koen Aelterman, Tom Lauryssen, Josse Verbergt

OPGELET, DEZE VOORSTELLING IS 12+

Indien u nu hier reserveert ontvangt u 10% korting.

VOORSTELLINGEN

Vrijdag 26 april 2019 - 20:15

Zaterdag 27 april 2019 - 20:15

Vrijdag 03 mei 2019 - 20:15

Zaterdag 04 mei 2019 - 20:15

Zondag 05 mei 2019 - 15:00

Zaterdag 11 mei 2019 - 20:15

Zondag 12 mei 2019 - 15:00

Donderdag 16 mei 2019 - 20:15

Vrijdag 17 mei 2019 - 20:15

Zaterdag 18 mei 2019 - 20:15

https://www.demoedertaal.be

TDM Theater vzw.

Koninklijk Theater De Moedertaal

Hovenierstraat 54

2800 Mechelen



DE OOGST VAN DE LEUGEN5 M + 4 V

Geplaatst door Oberon I van Mechelen wo, februari 06, 2019 09:32:15

CHRISTOPHE MAILLEUX

DE OOGST VAN DE LEUGEN

VERHAAL:

Ergens in een niet nader genoemd voormalig Oostblokland woont een verpleegster in armoedige omstandigheden samen met een aantal patiënten met een mentale aandoening. Door de oorlog hebben zij hun tehuis moeten ontvluchten en hebben na lang rondzwerven onderdak gevonden in een vervallen gebouw, veraf van het strijdtoneel.

Haar enige doel bestaat er in het leven van de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken, hen te vrijwaren van het oorlogsgeweld en hen te voorzien in de basisbehoeften. Met de hulp van een boer uit de omgeving, die hen af en toe wat te eten brengt, tracht ze de oorlogsperiode te overbruggen…

TIJDSTIP:

Juli

PERSONAGES:

- Alberta ♀ (“de door adel schitterende”) Verpleegster, groots door haar belangeloze inzet.

- Bertok ♂ (“heldere raaf”) De schijnbaar domme, maar doordachte. Analytisch, controlerend. Autistische trekjes. Maakt grimassen.

- Boleslaus ♂ (“verdrietig”) Sloom, negatief, hypochondrische persoonlijkheid, moedeloos.

- Flutura ♀ (“vlinder”) Nymfomane, ongeduldig, koket

- Igna ♀ (“vurige”) Temperamentvol, ups en downs, plotse uitbarstingen, vergeetachtig. Loopt met een ritsje in de hand, dat ze dwangmatig open en dicht doet.

- Luben ♂ (“liefde”) De geweldloze, stottert. Optimist. Lief en zorgzaam. Tenger gebouwd.

- Boyka ♂ (“om bang van te zijn”) Boer, opportunist, stevig gebouwd type.

- Agent(e)

DECOR:

Een schraal, sober interieur rijkelijk opgefrist met kosteloze zelfgemaakte decoratie, zoals gedroogde bloemen, vlechtwerk, zwartwittekeningen, etc... Een tafel met velerlei stoelen en andere zitelementen. In de hoek links achteraan een oude zetel.

Linkerzijde: één deur richting keuken/voordeur

Rechterzijde: een deur naar de mannenslaapkamer

Achterzijde: links een deur naar de vrouwenslaapkamer, rechts uitgang tuin, daartussen een raam met zicht naar buiten, achterkant.

INDELING:

Twee bedrijven met een tussentijd van enkele dagen.

TOELICHTING:

De inspiratie voor dit stuk vond ik bij het krantenartikel “Vergeten Dwazen” dat op 24 januari 2004 in o.a. De Morgen verscheen. Dit diepmenselijke verhaal, dat zich afspeelt op het kruispunt van werkelijkheid en fantasie, is me altijd blijven achtervolgen en heeft me ertoe aangezet er een eigen invulling aan te geven. Dit leidde tot “De oogst van de leugen”, een afgeleide van de feiten, met een aparte invalshoek op oorlog en vluchtelingen.

“De oogst van de leugen” is een dynamisch toneelspel waarin kwetsbare mensen op zoek zijn naar houvast. Hun houdingen zijn soms komisch, soms tragisch, maar altijd oprecht. De karakters zijn mooi uitgediept en tegelijk nog ruim creatief invulbaar. Hun individuele projecties en visies schetsen een apart beeld van de kleine mens in de grote, ongrijpbare wereld.

Betreffende de regie zou ik willen suggereren niet te streven naar “overmaat” (richting komedie, het stotteren van Luben bvb.) maar de oprechtheid van de karakters te capteren in authenticiteit.



PERFECT STRANGERSOberon I van Mechelen

Geplaatst door Oberon I van Mechelen di, februari 05, 2019 12:09:19

Te zien in Theater Krakeel

PERFECT STRANGERS

Blog image

Hoe goed kennen we onze vrienden eigenlijk echt?

In de nieuwe voorstelling van Theater TRAC spelen collega's en vrienden tijdens een etentje een gevaarlijk spel. Iedereen legt z’n gsm op tafel en alle berichten en gesprekken worden openlijk beantwoord. Sms, WhatsApp, Tinder, Snaps en telefoons… alles wordt voorgelezen. Blij dat je niet mee hoeft te spelen? We dachten het al. Jij kunt vanop een veilige stoel ontdekken hoe goed "de vrienden van den bureau" elkaar echt kennen. We raden aan je gsm uit te zetten tijdens de voorstelling.

'Perfect Strangers' is een eigen creatie van TRAC-spelers. Op basis van echte - vaak behoorlijk gênante - verhalen brouwden de spelers een geestige en herkenbare voorstelling over de impact van nieuwe media. Is jouw smartphone een zwarte doos of eerder een 'Black Mirror'?

PERFECT STRANGERS

Een eigen creatie

Regie: Debbie Crommelinck

Met: Robin Boel, Bart Devos, Wim De Witte, Saskia Vanrafelghem, Katrien Wemel, Simon Wullens

Artwork: Matthew Dawn

Te zien in Theater Krakeel

Vrijdag 22 maart 2019 20:15

Zaterdag 23 maart 20:15

Donderdag 28 maart 20:15

Vrijdag 29 maart 20:15

Zaterdag 30 maart 20:15

Theater Krakeel

Teaterstraat 33

Gentbrugge

Tickets online kosten 11€ (+0,95€ reservatiekost)

Opendoek leden betalen 10€ (+0,95€ reservatiekost)

Tickets aan de avondkassa 14€





ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NESTOberon I van Mechelen

Geplaatst door Oberon I van Mechelen di, februari 05, 2019 10:41:48

ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NEST


Blog image

Auteur: Dale Wasserman

Regie : Davy Leers

Regie-assistentie: Ingrid Maenhaut

Productieleiding: Sim Terryn

Productie-assistentie: Katlien Huygh

Mc Murphy wordt opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis om te onderzoeken of hij een misdaad bewust of in een vlaag van zinsverbijstering heeft gepleegd. Hij is onthutst over de manier waarop de patiënten daar behandeld worden en probeert ze wat menselijker te maken. Hierdoor komt hij in conflict met hoofdzuster Ratched. Dit mondt uit in een machtsstrijd. Daarin staat hij alleen: de andere patiënten willen wel, maar durven niet in opstand te komen. Toch zaait hij de eerste kiemen van zelfbewustzijn bij de patiënten waardoor ze uiteindelijk toch zullen reageren tegen het bewind van zuster Ratched. Maar hoe loopt dat af voor Mc Murphy?

Speeldata: 8 - 9 - 15 - 16 maart 2019 om 20u30.

Spelen mee:

Sophie Baert, Nele De Win, Jakob Festraets, Stefanie Geens, Wil Graumans, Bjoeri Hamels, Heidi Luyten, Herman Moons, Robert Otto, Julien Pauwels, Arie Pint, Agnes Van Camp, Marc Van Herck, Paul Van der Stappen, Sandra Vandormael, Gill Vedts, Walter Velle

Reservatie hier <- of na 17 uur 0475 21 25 68

Al onze voorstellingen gaan door in het

GC Den Bussel.

Haachtsebaan 54

3140 Keerbergen



VENETIÊ IN HET NOORDENOberon I van Mechelen

Geplaatst door Oberon I van Mechelen ma, februari 04, 2019 09:36:46

Toneelgezelschap KLAKKEBOEM

Speelt:Blog image

VENETIÊ IN HET NOORDEN

Onverwacht weerzien

Danny en Pascal zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Ze staan dan ook op het punt om te trouwen. Als Pascal zijn oude buurman Kristof tegen het lijf loopt, nodigt hij hem uit om samen met zijn vriendin Patricia diezelfde avond nog bij hen te komen eten. Dit is echter niet naar de zin van Patricia. Bij hun aankomst hebben ze dan ook slaande ruzie. Beide gastheren hebben aanvankelijk niets in de gaten. Na een hele tijd valt het hen toch dat Patricia nog geen woord gezegd heeft tegen hen. Eenmaal aan tafel, gaan Danny en Pascal op zoek naar de reden van Patricia’s stilzwijgen. Maar… wat zij vermoeden, lijkt haar alleen nog kwader te maken.

Regie:

Bryan Buddaert

Spel:

Dennie Vancauwenberghe, Frederik Vanhonacker, Julie Van Honacker & Paul Verschuere

Speeldata:

Zaterdag 2, zondag 3, maandag 4 woensdag 6, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019. De voorstellingen starten telkens om 20u00, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u30.

Waar?

Parochiaal Centrum,

Orveiestraat

Zwevegem-Knokke

Inkom:

€ 9,00 - Studenten en kinderen: € 5,00

Reserveren:

LET OP! DIT KAN VANAF NU ENKEL ONLINE! VIA: www.klakkeboem.be

RESERVEREN KAN VANAF MAANDAG 4 FEBRUARI 2019!



SHOULD I STAY OR SHOULD I GOOberon I van Mechelen

Geplaatst door Oberon I van Mechelen ma, februari 04, 2019 09:34:16

INSPINAZIE
SPEELT
SHOULD I STAY OR SHOULD I GO

Blog image

Een spannende exploratie van masculiene en feminiene krachten, van yin en yang!

Dit is een improvisatievoorstelling waarin je als publiek helemaal deel wordt van het verhaal en zeer letterlijk, in twee kampen, de spelers gaat sturen. Net zoals de personages zal je weloverwogen keuzes moeten maken. Twijfelen en beïnvloeden zijn ten zeerste toegelaten!

"Het opzet van de voorstelling bracht al heel wat gefrons en gekibbel teweeg. Waarom moet het een relatie zijn met een klassieke man-vrouw samenstelling? Dit is toch stereotyperend, zo spelen met mannelijke en vrouwelijke eigenschappen?

Maar er ZIJN verschillen tussen het mannelijke en het vrouwelijke, en bij uitbreiding dus ook tussen vele mannen en vrouwen. En natuurlijk zitten die beide polen evengoed binnenin één man of vrouw. En is geen enkele persoon de gemiddelde man of de gemiddelde vrouw. Het is echter net door te doen alsof er géén verschillen zijn en daar geen gevoeligheid of begrip voor te hebben, dat deze verschillen spanningen kunnen veroorzaken. Zowel in persoonlijke relaties als in werkcontexten trouwens. Als we verschillen erkennen, kunnen we bruggen bouwen. Voor mij is deze voorstelling een ode aan dat verschil. En we kiezen gewoon voor het man-vrouw huwelijk als archetype voor de relatie waarbinnen alles zich afspeelt.

De voorstelling brengt gegarandeerd heel wat gesprekken op gang, en veroorzaakt door de herkenbaarheid ook een pak hilariteit."

De voorstelling zal Nederlands gesproken zijn.

Spel: Elke Janssen en Guillaume Bill Barberis

Muziek: Kevin Van Staeyen

Licht: Robin Decoster

Moderator: Nathalie Van Renterghem

Spel: Elke Janssen en Bill Barberis

Muziek: Bart Fets

Licht: Robin Decoster

Moderator: Nathalie Van Renterghem

Zaterdag 9 februari 2019 om 20u00

Wagehuys 30 CC

Brusselsestraat 63,

Leuven

Prijs:

€ 10 voorstelling

€ 35 dineren in Brasserie Improvisio + voorstelling

Tickets: <-

Diner + Tikets: <-



“DEN BOMPA DEUG(T)NIET”4 M + 4 V

Geplaatst door Oberon I van Mechelen wo, januari 23, 2019 16:20:22

“DEN BOMPA DEUG(T)NIET”

is een avondvullend blijspel

voor vier heren en vier dames.

Korte inhoud:

Achiel Mallaerts -den bompa- is een gepensioneerd weduwnaar. Zijn zoon Honoré en schoondochter Hortense wonen bij hem in en ze maken er geen geheim van dat ze het niet erg zouden vinden als Achiel vlug ‘de pijp aan Maarten’ zou geven.

Ze zijn duidelijk enkel en alleen maar uit op den bompa zijn erfenis. Voor hen deugt den bompa niet zolang hij leeft!

Den bompa laat het gedrag van zijn zoon en schoondochter niet aan zijn hart komen en met zijn eigen deugniet streken amuseert hij zich kostelijk.

Als op zekere dag zijn zuster Eulalie en zijn jonge broer Basiel plots opduiken, verandert er veel. Eulalie en Bassie hadden tien jaar geen contact meer gehad met hun broer

Ze vinden de situatie van Achiel niet bepaald ‘ideaal’ en samen met de huisdokter Vital De Maeght pakken ze het probleem op een wel erg verrassende manier aan!

CONTACT EN LINKS

bruyninckxed@gmail.com

bruyninckxed@telenet.be

GSM: 0495/ 82 53 10

Link naar Eds facebook pagina

https://www.facebook.com/ed.bruyninckx?ref=tn_tnmn

Link naar de site van 'De PodiumBasterds'

https://sites.google.com/site/toneelgroepdepodiumbasterds/home

Alle toneelstukken, sketches en quickies* zijn uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Jan van Rijswijcklaan 282 - 2020 Antwerpen. Tel. 0032(0)3 260 68 10 www.almo.be