Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

‘Basse-classe naar Blankenberge’

GEMENGDE GROEPGeplaatst door Raymond za, augustus 31, 2013 16:45:21

Dag toneelliefhebbers in Vlaanderen en Nederland,

‘Basse-classe naar Blankenberge’

Is de titel van het nieuwe toneelstuk dat ik gecomponeerd heb.

‘Basse-classe naar Blankenberge’ is een prettig gestoorde, moderne, interactieve, niet geheel vrijblijvende tragieklucht voor 8 tot 20 acteurs/actrices (min. 4 vrouwen en min. 4 mannen), over liefde en religie, over waarden en normen, speciaal voor groepen die voor één keer net iets meer willen en durven … want in een aantal zaalacties (in het rusthuis, op het strand, in de gevangenis en in de kerk) neemt het publiek actief deel aan de voorstelling!

Een tragieklucht zit niet alleen boordevol kluchtige elementen maar bevat bovendien ook heel wat tragiek, de tragiek bijvoorbeeld van mensen die halsstarrig weigeren de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven op te nemen, de tragiek ook van mensen die zich krampachtig proberen vast te houden aan het idee-fixe dat ze beter zouden zijn dan anderen.

Eén trein. Twee families, de ene al wat meer gebroken dan de andere. Eén conducteur. Samen op weg naar Blankenberge. Ieder met zijn eigen trauma’s. Iedereen licht tot zwaar beschadigd. Uiteenlopende reisdoelen. Uiteenlopende levens, ervaringen en verwachtingen. Zo’n reis is voor niemand een pretje, niet voor de ‘Backxen’, niet voor de ‘de Strihous’, niet voor conducteur Kristof. Of toch? Spring op de trein en reis mee met dit kleurrijk gezelschap!

Ik breng dit stuk, net zoals mijn andere recente werk, zonder tussenkomst van een toneeluitgeverij op de markt. Ik ben wel lid van SABAM, wat betekent dat de verschuldigde opvoeringrechten via SABAM (of Stichting Bredero voor Nederland) moeten geregeld worden. Verdere uitleg staat in de brochure.

Leesexemplaren van ‘Basse-classe naar Blankenberge’ en van al mijn andere stukken vinden jullie in de bibliotheken van

Opendoek (www.opendoek-vzw.be),

VTA (www.vlaamsetoneelauteurs.be) en

NVA (www.nvabibliotheek.nl) en die van de provincies Limburg en West-Vlaanderen of op mijn website (www.luukhoedemaekers.be).

Ik stuur jullie uiteraard ook zelf graag een digitaal of papieren leesexemplaar toe.

Op zaterdag 7 september zal ik ‘Basse-classe naar Blankenberge’ voorstellen op de ontmoetingsdag/themavergadering van Opendoek Antwerpen in zaal Zirkus in de Zirkstraat 36 te Antwerpen.

Met mijn andere nieuwe stuk, ‘De Godmother’, gaat het overigens uitstekend, dank u. Het nieuwe toneelseizoen is nog maar pas op gang geschoten en ondertussen hebben al 7 groepen, waaronder 2 Nederlandse, ‘De Godmother’ geprogrammeerd. Donna Vita Carleani en haar zoon Sonny zullen voorlopig al schitteren op de podia in Edegem, Schinnen (NL), Bottelare, Oostende, Bussum (NL), Neerharen en Tollembeek.

Heb je nog vragen, aarzel niet om me te contacteren, ik geef graag advies!

Met vriendelijke groeten,

Luuk Hoedemaekers

Toneelauteur.

Schrijft vooral -maar niet uitsluitend!- moderne, pittige kluchten en tragikluchten.

Altijd hilarisch, soms wat wrang.

Theater met wortels.

Kakebeekstraat 12A

3950 Bocholt

0479/61.93.10

luuk@wol.be

www.luukhoedemaekers.be

  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post120