Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

Titel 2: “ DE ZEVENDE ZONDE ”

3 M + 5 VGeplaatst door Raymond ma, oktober 28, 2013 13:26:41

Titel 2: “ DE ZEVENDE ZONDE ”

Auteur: Pol Anrys

Genre: komedie

Thema: Overspel

Originele bezetting: 3 h. – 5 d.

Duur: Avondvullend

Korte inhoud:

Eddy verschijnt aan de hemelpoort nadat hij tijdens het plegen van overspel op een nogal domme manier om het leven is gekomen. In de gerechtszaal aan de hemelpoort passeert zijn losbandig leven de revue in een proces waarin zijn schoonmoeder, als afgevaardigde uit de hel, als openbare aanklager fungeert. Als hij op het einde van zijn proces naar de hel wordt verbannen, wordt hij echter badend in het zweet wakker. Het was gelukkig maar een droom … of toch niet …?

Die middag moet Eddy met zijn vrouw en dochter gaan eten bij de toekomstige schoonouders van zijn dochter, voor een eerste kennismaking.

Als hij daar aankomt blijken tot zijn verbijstering heel wat personages uit zijn droom echt te bestaan en beginnen de gebeurtenissen die daar die middag plaatsvinden akelig nauwkeurig te lijken op wat zich in zijn droom heeft afgespeeld …!

Deze knotsgekke komedie speelt zich voor de pauze af in de gerechtszaal van de hemel en na de pauze in het appartement van de toekomstige schoonouders van zijn dochter

Decor: Eén multifunctioneel decor

Verkrijgbaar bij: ALMO

Adres auteur :

Pol Anrys, Carleerlaan 6

3012 Wilsele

Tel. 016/23.42.48

pol.anrys@skynet.be

Website: www.breakaleg.be  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post168