Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

ANDERS BEKEKEN

GEMENGDE GROEPGeplaatst door Raymond do, mei 23, 2013 17:23:38

Titel: ANDERS BEKEKEN

Auteur: Luuk Hoedemaekers

Genre: Tragikomedie, Zwarte Komedie

Aantal Personages: 13

Heren: 8

Dames: 5

Decor: Een parochiezaaltje dat gebruikt wordt als theaterzaal. Rechts: de scène, maar van wat er zich hier op afspeelt krijgen de toeschouwers niets te zien. Links v66r: de inkomdeur met een inkomtafeltje, links midden: een buffet met enkele barkrukken, links achter: een deur naar de toiletten. Voor de bar een tafeltje met de mengtafels voor licht en geluid. In de zaal verschillende ri jen stoelen, enkele statieven met theaterspots. Het geheel ziet er nogal amateuristisch uit.

Korte inhoud: De Koninklijke (toneel) Vereniging 'Spel na Arbeid' bestaat 75 jaar en meent dat historisch feit te moeten vieren met een voorstellingenreeks van 'De getemde feeks'. De bezieler van de vereniging, tevens voorzitter en regisseur, is Gène Van Roey, een nogal cynisch en verbitterd man die overhoop ligt met de andere bestuursleden, met de spelers en met de enkele toeschouwers die voor de première zijn komen opdagen. Maar ook tussen de andere bestuursleden, tussen de spelers, tussen de toeschouwers en tussen al deze personages onderling blijkt er wel meer dan één haar in de boter te zitten, vooral omdat hun individuele geschiedenissen soms nogal wat onverwachte raakvlakken lijken te hebben.

Leesbrochure bij luuk@wol.be

  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post57