Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

DE NAAM VAN DE JONGE HONDJESMOORDENAAR

GEMENGDE GROEPGeplaatst door Raymond do, mei 23, 2013 17:24:52

TITEL: DE NAAM VAN DE JONGE HONDJESMOORDENAAR

Auteur: Luuk Hoedemaekers

Genre: komische, soms absurde thriller

Aantal personages: 9

Heren: 6

Dames: 3

Decor: Het verhaal speelt zich af in de prachtige, oude bibliotheek van een Benedictijner klooster. Overal boekenrekken en boekenkasten dus. Eventueel een galerij. Centraal achter een brede deur die naar de inkomhal leidt. Links een deur naar de kapel. Rechts twee deuren: één naar de keuken en één naar de kloostergang en de persoonlijke vertrekken van de paters en de gasten. Verder (links) een lange studeertafel met bijbehorende stoelen en (rechts) een klein salonnetje met enkele clubfauteuils en een salontafeltje.

Korte inhoud: Daniel Poiseau, een beroemd speurder die er maar niet in slaagt de mysterieuze seriemoordenaar van een rits jonge hondjes op te sporen, komt samen met zijn privéverpleegster Magda uitrusten in het klooster van père Joseph en de zijnen. Daar verdwijnen tijdens Poiseau's aanwezigheid twee kostbare manuscripten. Is er een verband tussen deze feiten? Zit de interieurverzorgster-met-het-uitzonderlijk-dik-gat Maria er voor iets tussen? Of de basse-classe pater Pierre? Of de muzikale pater Dictus? Of de vieze-gedichtjes-schrijvende pater Eugène? En wat heeft TAFKAP hier in godsnaam mee te maken?

Leesbrochure bij luuk@wol.be

  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post58