Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

Inspinazie

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen wo, juli 12, 2017 12:50:54

Mediation Instituut Vlaanderen nodigt Inspinazie Nue uit naar aanleiding van de Mediationweek. Samen-samen (but different) is een improvisatietheatervoorstelling over het koesteren van verschillen.

21 oktober 2017, 20u00, Koningsteen Kapelle-op-den-Bos

Voor de laatste themavoorstelling die we met Inspinazie Nue ontwikkelden, zijn we heel erg op zoek gegaan naar wat aan de basis ligt van alle thema's die ons interesseren. Dat bleek te zijn: "intermenselijk verschil". We zochten de kruispunten op tussen onze achtergronden in bemiddeling, therapie en Deep Democracy facilitatie. We fileerden nog eens de cursussen die we al jaren begeleiden over diversiteit en communicatie. We stonden (soms luid) stil bij de wrijvingsvlakken die wij bij elkaar vaststellen. We lieten ons inspireren door auteurs die zelf gefascineerd zijn door de materie, zoals onder meer Ruben Mersch (Waarom iedereen altijd gelijk heeft) en Guillaume Vanderstichelen (Samen door één deur).

We beseften dat actief verschillen onderzoeken zo verdomd preventief kan werken bij conflicten.

We stelden ook vast dat toeschouwers zéér verschillende (hoera!) zaken vinden in de voorstelling. En dat dat boeiende gesprekken oplevert. We zien en horen heel graag wat verschil met joú doet!

Graag tot op 21 oktober in Koningsteen!

Suzanne, Leen, Marc, Nathalie - Inspinazie Nue

P.S. Wij zijn ook trots op de illustratie voor deze voorstelling. Van de hand van Britt Raes die hoge toppen scheert momenteel met haar animatiefilm "Cathérine".

Info en reservatie  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post609