Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

DE RODE DUIVELINNEN GAAN NAAR SPANJE

4 M + 4 VGeplaatst door Raymond do, mei 23, 2013 17:29:28

TITEL: DE RODE DUIVELINNEN GAAN NAAR SPANJE

Auteur: LUUK HOEDEMAEKERS

Genre: een moderne klucht

Aantal personages: 8

Heren: 4

Dames: 4

Decor: Het verhaal speelt zich af in de luxesuite van hotel 'El León de Flandes'. In de linkerzijwand 2 deuren, de voorste naar de slaapkamer van Jana, de achterste naar de slaapkamer van Alexandra. Achter in de rechterzijwand een deur naar de gemeenschappelijke badkamer. In de achterwand een deur naar de gang. In de suite zelf staat een salonnetje en/of tafel met stoelen. Een lange buffetkast of commode met minibar, televisie en telefoon voor tegen de rechterzijwand. Alternatieve indelingen zijn ook mogelijk.

Korte inhoud: De Rode Duivels doen het de laatste jaren niet zo geweldig, dat is algemeen bekend. Maar het nationaal vrouwenvoetbalelftal daarentegen schittert en speelt niet alleen de pannen, maar ook de zonnepanelen van het dak. Onze Rode Duivelinnen hebben zich in hun laatste kwalificatiewedstrijd tegen Nederland dankzij een (rommelgoal in de slotminuten alsnog weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. En dus mogen zij samen met hun Nederlandse trainer Dirk Pisang en de onvermijdelijke bobo's naar Spanje, waar hen niet alleen een resem wedstrijden tegen topteams, misschien zelfs tegen 'den Duits', staan te wachten, maar waar ook een heleboel niet-sportieve verleidingen op de loer liggen. Speerpunten van de Rode Duivelinnen zijn de twee superspitsen Jana Klojomans, bijgenaamd 'de Flosje' en Alexandra Herniakinsky. Ze liggen samen op de kamer in het hotel van de uitgeweken Vlaming, sehor Felipe. Jana is, om het voorzichtig uit te drukken, niet bepaald een intellectueel en eerder een losbandig iemand die er geen graten in ziet om haar vriend Kevin voor de duur van het EK even op een zijspoor te zetten. Alexandra, het tegenbeeld van Jana, is nog niet zo onderlegd in de liefde, toch zeker niet in de liefdespraktijk. Stof genoeg voor een avondje sportief plezier.

Leesbrochure bij luuk@wol.be

  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post61