Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

GEVANGENE ONTSNAPT (VROUWENVERSIE)

3 M + 5 VGeplaatst door Raymond do, mei 23, 2013 17:30:47

TITEL: GEVANGENE ONTSNAPT (VROUWENVERSIE)

Auteur: LUUK HOEDEMAEKERS

Genre: klucht

Aantal personages: 8

Heren: 3

Dames: 5

Decor: Het verhaal speelt zich af in de woning van Freya De Bleeckere. De woning grenst aan de plattelandsgevangenis waarvan Freya directrice is. Links voor een trap die naar de bovenverdieping van de woning leidt. Daarachter het bureau van Freya met daaronder een groot ventilatierooster. Linksachter een groot raam (eventueel terrasdeuren) met uitzicht op de uitgestrekte hei. Rechtsachter een deur die leidt naar inkomhal met de buitendeur. Aan de rechterzijde 3 deuren: naar de keuken (achter), naar de berging (midden) en naar de gevangenis (voor). Voor het raam staat de eettafel. Midden en rechtsvoor: salon.

Korte inhoud: Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Freya De Bleeckere directrice is. Een verdiende promotie naar Vorst of Lantin lijkt er voor haar dan ook aan te komen en het laatste administratief onderzoek is eigenlijk alleen nog maar een formaliteit. Maar dan treedt de wet van Murphy in werking. Liesje Vereist, een jonge gevangene die werd veroordeeld voor een bankoverval waar ze naar eigen zeggen niets mee te maken heeft, slaagt erin uit haar cel te ontsnappen en zich in het huis van Freya te verbergen. Voor Geert, de man van Freya, hoeft promotie niet zo nodig: hij heeft een relatie met Marie Bauwens, de hoofdcipier. Nolle, de enige zoon van Freya en Geert, die uit Amerika is komen overvliegen voor het kerstfeest, wordt halsoverkop verliefd op Liesje. En omgekeerd. Wanneer ook nog Benny, de broer van Geert, met zijn nieuwe vriendin Thea opduikt, dan draait alles in de soep.

Leesbrochure bij luuk@wol.be

  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post62