Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

Welkom in de familie

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen ma, september 30, 2019 12:09:42

KLAKKEBOEM

Speelt:

Welkom in de familie

Het verhaal

Geruzie om een voornaam

Élisabeth is lerares Frans en haar man Pierre is professor literatuur. Samen met hun twee jonge kinderen betrekken ze een ruim appartement in Parijs. Op een avond heeft Élisabeth haar broer Marcel en haar oude jeugdvriend en vriend des huizes Victor uitgenodigd voor een etentje. Marcels vrouw Anna wordt later op de avond verwacht.

Marcel is een zelfzekere, succesvolle makelaar die graag ingaat op de vragen die de anderen stellen over de zwangerschap van Anna. Anna verwacht hun eerste kindje en het wordt een zoontje. Wanneer de aanwezigen maar niet diens naam kunnen raden ontstaat er al heel snel een discussie die algauw ontaardt in persoonlijke aanvallen en het opspitten van verdoken geheimen, frustraties en ander oud zeer.

Speeldata

Zwevegem-Knokke

Voorstellingen op

zaterdag 26 oktober,

zondag 27 oktober,

maandag 28 oktober,

woensdag 30 oktober,

vrijdag 1 november

zaterdag 2 november 2019.

De voorstellingen starten telkens om 20u00, behalve op zondag. Dan gaat de voorstelling van start om 18u30.

Inkom: € 9,00

Studenten en kinderen: € 5,00

Locatie: Parochiaal Centrum, Orveiestraat te Zwevegem (Zwevegem-Knokke)

Reserveren

Reserveren kan via deze link

Hilde Vanderstraeten

Regisseur

Hilde studeerde Woord aan het Koninklijk Conservatorium te Gent (Kask).

Ze zette haar eerste stappen in de theaterwereld als artistiek leider en acteur bij vzw Theater Taljoor.(1995 – 2008). Samen met Jo Laeremans stond ze aan de basis het nieuw theatercollectief 'Het Bataljong'.

Ze geeft les aan de kunstacademie van Waregem waar ze haar ervaring koppelt aan een jonge open geest.

Voor de productie 'Héloise, a Love Story' kreeg ze in Cutting Edge een 4-sterrenrecensie.

Ze regisseerde de theatermonoloog ‘Inside-out’ van componist Dirk Brossé.

Eind september maakte ze samen met Arne De Jaegere voor Het Bataljong en Het Ventiel de theaterproductie: “De loteling”. Een productie voor en door mensen met jong dementie.

Als stemcoach geeft ze graag advies om de stem beter te gebruiken en te verzorgen.

Kortom: theater is haar passie

Ze is voor het eerst te gast bij Klakkeboem.

Alexandre de la Patellière en Matthieu Delaporte

Auteurs

Alexandre de La Patellière is een Franse scenario- en toneelschrijver, regisseur en producer, geboren op 24 juni 1971. Hij is de zoon van regisseur en scenarioschrijver Denys de La Patellière.

Hij begon zijn filmcarrière als assistent-regisseur, daarna werd hij script-doctor, voordat hij tussen 1995 en 2001 directeur werd van de ontwikkeling van speelfilms bij RF2K, met Dominique Farrugia en Olivier Granier.

Hij vervoegde vervolgens Method Films & Onyx Films, het productiebedrijf van Aton Soumache, waar hij samenwerkte met Matthieu Delaporte. Hun samenwerking leidde tot vele projecten,. Ze schreven de series Skyland, Mikido & Jet Groove. Voor de bioscoop schreven ze Les Parrains van Frédéric Forestier (met Gérard Lanvin en Jacques Villeret), The Prodigies, een bewerking van La Nuit des enfants rois, onder leiding van Antoine Charreyron en Le Rémanent.

Matthieu Delaporte is een Franse scenarioschrijver, regisseur en toneelschrijver, geboren in 1971.

Na zijn studie geschiedenis en wetenschappen, schreef en regisseerde hij Musique de chambre, een korte fictiefilm geselecteerd en bekroond op vele festivals. Tussen 1996 en 2001 schreef hij fictie voor Le Vrai Journal (de show van Karl Zéro, Canal+).

Sindsdien heeft hij, samen met Alexandre de la Patellière, talrijke series en speelfilms geschreven, zoals Skyland, Renaissance en Les Parrains. La Jungle was de eerste film die hij regisseerde. In 2009 was hij samen met Alexandre de La Patellière ook associate producer van Sweet Valentine, Emma Luchini's eerste film.  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post760