Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

STEEL mAGNOLA

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen do, oktober 03, 2019 07:45:44

https://www.koercircuit.be/

Speelt

STEEL MAGNOLIAS

9,10,11 /11 en

11,15,16/11

8€

Tickets

Het stuk

Steel Magnolias" van Robert Harling (in een vertaling van Roger Hondshoven) is een heerlijk stuk over vrouwenvriendschap met veel vrolijkheid maar ook trieste gebeurtenissen. Het echte leven dus.

Madame Brigitte is de zaakvoerder van het populairste kapsalon in het dorp. Bij haar is het bezoek van de klanten meer dan een kappersbeurt alleen.

Brigitte heeft net Francine als assistente aangenomen.

Francine is een jonge vrouw en als ze zenuwachtig is, zijn al haar kapsels bol. Ze heeft net een mislukt huwelijk achter de rug. Francine is lid van een gebedsgroep, en is daar fanatiek mee bezig, wat soms leidt tot ergernis bij de anderen en zeker bij Louise.

Elke week komen Louise en drie andere dames langs voor een kappersbeurt. Brigitte probeert waar nodig is de gemoederen te bedaren bij discussies tussen de dames, ook al lukt dat haar niet altijd. Louise is een geval apart. Ze is heel zelfzeker en kan heftig uit de hoek komen. Daardoor kwetst ze soms mensen, maar toch heeft ze een gouden hart.

Claire is de vrouw van de ex-burgemeester. Ze is weduwe en voelt zich eenzaam. Ze probeert haar leven terug op de rails te krijgen en heeft een hobby gevonden waarin ze volledig opgaat.

En dan hebben we nog Marleen. Marleen komt nogal bemoeizuchtig over. Het enige dat ze wil is haar dochter beschermen tegen alle onheil van de wereld. Alhoewel ze psychologe is, slaagt ze er niet in haar dochter naar haar te laten luisteren.

De jongste van het groepje is Chris, de dochter van Marleen. Christine wil een kind en de dokters hebben het haar afgeraden omdat ze diabetes heeft.

“Steel Magnolias” is een ontroerend toneelstuk met een lach en een traan. De personages zijn één voor één sterke vrouwen met hun eigen karakter en humor. Door deze karakterverschillen is het een luchthartig toneelstuk met vaak hilarische dialogen.

Dit toneelstuk is bekend geworden door de verfilming met Julia Roberts, Sally Field en Dolly Parton in de hoofdrollen.  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post761