Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

HET KONIJNENHOL

GEMENGDE GROEPGeplaatst door Raymond do, juni 13, 2013 12:59:26

HET KONIJNENHOL

Bart Baplu

Kluchtige fabel

Avondvullend

Thema: De vader van een konijnenfamilie probeert de eindjes aan elkaar te knopen in tijden van crisis

Bezetting: 8 heren 4 dames

Korte inhoud:

Antoine Konijn heeft voor zijn gezin een hol onder een wortelveld kunnen kopen voor een prikje, waar hij erg fier over is. Zo’n hol is voor konijnen natuurlijk grote luxe. Al snel wordt duidelijk waarom hij het zo goedkoop heeft kunnen kopen en hij geraakt diep in financiële problemen.

Om zich daar uit te redden, probeert hij de verzekeringen op te lichten met de hulp van Fred de Fret, zijn beste vriend. De problemen stapelen zich al snel op en hun plannen lijken gruwelijk mis te lopen als niet alleen verzekeringsmakelaar de Vos, maar ook de politiehonden hen op het spoor komen.

Deze kluchtige fabel is verder doorspekt met een werkschuwe zoon, een voedster vol zelfopoffering en een nymfomane dochter, die een hele reeks vriendjes mee naar huis neemt.

Decor:

Een konijnenhol, ingericht als een echt huis met meubelen, schilderen en alles. Er zouden wel ergens uit de muren of het plafond echte wortelen moeten kunnen steken, die de konijnen tijdens het stuk uit de muur of het plafond kunnen trekken om op te eten.

Kledij:

Het is een fabel: een volwassen stuk, maar met menselijke dieren. Een groot stuk van de humor is dan ook visueel, dankzij de kostumering van de personages.

Verkrijgbaar bij ALMO

Bart Baplu, Frans de Ceusterlei 61, 2900 Schoten

bartbaplu@gmail.com

  • Reacties(0)//blog.amateurtoneel.be/#post99