Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

GEVANGENE ONTSNAPT

5 M + 3 VGeplaatst door Raymond do, mei 23, 2013 17:26:21

TITEL: GEVANGENE ONTSNAPT

Auteur: Luuk Hoedemaekers

Genre: klucht

Aantal personages: 8

Heren: 5

Dames: 3

Decor: Het verhaal speelt zich af in de woning van Fernand De Bleeckere. De woning grenst aan de plattelandsgevangenis waarvan Fernand directeur is. Links voor een trap die naar de bovenverdieping van de woning leidt. Daarachter het bureau van Fernand met daaronder een groot ventilatierooster. Linksachter een groot raam ( eventueel terrasdeuren) met uitzicht op de uitgestrekte hei. Rechtsachter een deur die leidt naar inkomhal met de buitendeur. Aan de rechterzijde 3 deuren: naar de keuken (achter), naar de berging (midden) en naar de gevangenis (voor). Voor het raam staat de eettafel. Midden en rechtsvoor: salon.

Korte inhoud: Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Fernand De Bleeckere directeur is. Een verdiende promotie naar Vorst of Lantin lijkt er voor hem dan ook aan te komen en het laatste administratief onderzoek is eigenlijk alleen nog maar een formaliteit. Maar dan treedt de wet van Murphy in werking. Bert Vereist, een jonge gevangene die werd veroordeeld voor een bankoverval waar hij naar eigen zeggen niets mee te maken heeft, slaagt erin uit zijn cel te ontsnappen en zich in het huis van Fernand te verbergen. Voor Greta, de vrouw van Fernand, hoeft promotie niet zo nodig: zij heeft een relatie met Gène Bauwens, de hoofdcipier. Nadia, de enige dochter van Fernand en Greta, die uit Amerika is komen overvliegen voor het kerstfeest, wordt halsoverkop verliefd op Bert. En omgekeerd. Wanneer ook nog Betty, de zus van Greta, met haar nieuwe vriend Theo opduikt, dan draait alles in de soep.

Leesbrochure bij luuk@wol.be

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.