Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

TIEN GEBODEN

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen wo, september 13, 2017 12:14:55

TIEN GEBODEN

Naar ‘Dekalog’ van Krysztof Kieslowski en Krysztof Piesiewisz

Bewerking Koen Tachelet

Regie Dirk Crommelinck

Productieleiding Bartel Neirynck en An Vanden Broeck

"TIEN GEBODEN" geselecteerd voor Gents Amateurtheaterfestival

GAMA (de overkoepelende organisatie voor Gentse amateurtoneelverenigingen) selecteerde de voorstelling TIEN GEBODEN van Theater TRAC en de WAANzin als één van de zes beste voorstellingen van het afgelopen seizoen.

De voorstelling zal op zaterdag 7 oktober hernomen worden in de Gentse Minardschouwburg als onderdeel van het GAMA-festival 2017.

TIEN GEBODEN is gebaseerd op een tiendelige Poolse televisiereeks Dekalog van Krzysztof Kieslowski uit 1989 en werd door NTGent dramaturg Koen Tachelet herwerkt tot tien taferelen, één per gebod. Deze taferelen overspannen samen vijf uur theater. Een bijzondere theaterervaring, die ook de jury van het Amateurtheaterfestival wist te bekoren.

In tien korte verhalen zien we de bewoners van een flatgebouw in Warschau op keerpunten in hun leven, wanneer ze te maken krijgen met angst, passie en verlies. Ze hebben geen antwoorden in pacht, maar doen moedig hun best om elkaar te benaderen. Vol kwetsbaarheid en onvermogen, vol verlangen om elkaar te beminnen en bemind te worden.

Met Griet Bessems, Ellen Carette, Ingrid De Bie, Sofie De Mol, Wim De Witte, Alix D’Haene, Hanne Hendrickx, Marc Houtekier, Bart Ideler, Patrick Pevenage, Ann Rogge, Anthony Van Caenegem, Isabel Vandersteene, Marnix Van Hamme, Jeroen Verpoest, Katrien Wemel en Simon Wullens.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.