Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

DE MUIZENVAL

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen di, september 26, 2017 09:59:45

DE MUIZENVAL

De referentie onder de thrillers!

Auteur:

Agatha Christie

Regisseur:

Gie Beullens

Het verhaal

“The Mousetrap” of “De muizenval” is een échte Agatha Christie, een Whodunit van de bovenste plank en bovendien het langst opgevoerde toneelstuk ter wereld.

Het originele stuk baadt in de sfeer van de jaren ’50. In een Engels landhuis (waar anders!) bereidt een jong koppel zich voor op het ontvangen van hun eerste gasten. Ze hebben het grote pand kort geleden gekocht en omgebouwd tot een guest house. Door de drukte – en de zware sneeuwstorm - horen ze het nieuws van de moord die pas heeft plaatsgevonden niet.

Stilaan arriveren de gasten: een neurotische jongeman die zich gedraagt alsof hij een oude vriend des huizes is, een nukkige oude vrouw, de voor Agatha Christie obligate legerofficier, een jonge vrouw met mannelijke trekjes en een onverwachte gast die gestrand is door het noodweer buiten.

De daarop volgende dag arriveert de politie-inspecteur – wederom een obligaat personage in de verhalen van Christie – die de moord moet onderzoeken. Hij vertelt dat het moordslachtoffer jaren voordien kinderen had misbruikt die ze opving in haar woning, die dicht bij het landhuis stond. Op haar lichaam was een briefje te vinden waarop stond dat er drie blinde muizen zouden vermoord worden en werd het landhuis bij naam genoemd.

De inspecteur is er zeker van dat iemand in het landhuis verbonden is aan de moord en het slachtoffer, maar wie? Wanneer de storm op zijn hoogtepunt komt, de telefoonlijnen het niet meer doen en er in het landhuis een tweede slachtoffer valt, is het misterie compleet.

Wie is de moordenaar? Naar goede gewoonte verklappen we uiteraard het einde hier niet. Dat zou het kijkplezier alleen maar vergallen. “De muizenval” houdt immers al meer dan vijfenzestig jaar kijkers in de ban omdat de toeschouwers zich aan het verzoek van de auteur houden om de “clou” niet weg te geven!

Behoort u binnenkort ook tot één van de bevoorrechte wereldburgers die weten “wie het gedaan heeft”?

De acteurs

Frans Pierson, Ielke Quintens, Mathias Merckx, Jasper Driesmans, Elly Conings, Peter Tacq, Inge Van den Eeden en Roos Wuycken

Speeldata:

Vrijdag 19 januari 2018 om 20u

Zaterdag 20 januari 2018 om 15u en om 20u

Locatie:

C.C. Wagehuys Leuven

Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven

© 2008-2018 K.T. De Dijlezonen

e-mail: info@dijlezonen.be www.dijlezonen.be

Reservatie:

Hier en

Voor informatie over de verschillende formules, zoals abonnementen, losse kaarten, duotickets, enz. kan je steeds terecht bij publiekswerking via e-mail of telefoneer naar Chantal Leblanc 016/22 21 91 of of 0475/264 231  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.