Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

IMPROOVELICIOUS

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen vr, februari 23, 2018 12:55:18

IMPROOVELICIOUS

15-18 maart 2018, Wagehuys Leuven

Binnen minder dan een maand is het zover: de negende editie van ons Internationaal Improvisatietheater Festival. Lees hier wat Eva erover te vertellen heeft.

"Mijn eerste internationaal festival in Leuven was in 2007, de 5e editie. Het festival had toen nog een andere naam. Ik herinner me nog dat ik zenuwachtig maar nieuwsgierig naar de voorstellingen ging kijken. Mijn improvisatiewereld was nog klein. Een improdorpje waar ik 2 jaar woonde, een gezellig ‘rond de kerktoren’ verzameld beeld van wat improvisatietheater was. Met een gulzig hart heb ik genoten van mijn eerste festival. Groepen vanuit Finland, Slovenië en de Verenigde Staten brachten magie op het podium. Engels was de voertaal, maar mijn gebrek aan taalkennis werd volledig opgevangen door beeld, muziek en emoties. Het was duidelijker dan ooit: ik wou meer!

Dit jaar houden we onze 9e editie en maak ik deel uit van het kernteam. Samen bouwden we deze editie op vanuit een sterke visie: duurzaamheid, overdracht, werken met groepen, eenheid in verscheidenheid en laagdrempeligheid. We willen geen festival brengen voor alleen maar de ‘elite’ of de ‘inwoners van ons improvisatiedorp’. We stelden een programma samen waarin iedereen een plaats krijgt: van ervaren rot op de scène tot eerste bezoeker in het publiek, van dagjestoeristen tot all-in-avonturiers.

Ik hoop dat we met ons festival het improvisatievuur kunnen aanwakkeren en brandend houden, zowel voor spelers als voor toeschouwers.

Er gebeurt zoveel moois over de hele wereld en daarvan krijg je een heerlijk aanbod in onze gezellige stad Leuven."

Eva Van Eynde (speler, trainer en organisator bij Inspinazie)

Ben je geprikkeld om meer te weten?

Op onze website en via onze Facebookpagina ‘Improovelicious - international festival Leuven’ vind je onze visie, de docenten, het workshopaanbod en een overzicht van al onze voorstellingen.

www.improovelicious.be

Of kom gewoon af! Je vindt ons van donderdag

15 t.e.m. zondag 18 maart elke voormiddag, namiddag en avond in het

Wagehuys,

Brusselsestraat 63

Leuven.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.