Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

‘DAGDAG’

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen wo, april 18, 2018 15:06:54

THEATER TRAC speelt

‘DAGDAG’

Van: Joke Van Leeuwen

Regie: Stefanie De Pauw

Met: Sofie De Mol, Jim Maes & Jeroen Verpoest

Muziek: Robin Boel

Een speelse botsing van 2 werelden

GENT (april 2018) – Het verhaal van een bergbeklimmer die van een berg afwaait en terechtkomt in een wonderlijke wereld met al even wonderlijke bewoners: dat is het uitgangspunt van de nieuwe familievoorstelling van Theater TRAC. Een speels stuk voor een jong publiek maar tegelijkertijd een tikje absurd én met een boodschap, waar ook zeker de oudere theaterliefhebbers van zullen genieten. Met deze voorstelling studeert regisseur Stefanie De Pauw af aan de parttime opleiding tot theaterdocent/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.

Absurde uitgangspunten, bizarre plotwendingen en vreemde personages vormen de ingrediënten van de voorstelling DagDag waarin een bergbeklimmer na een val in een compleet andere wereld terecht komt. Een wereld waarin tegen alles ‘Goeiemorgen!’ wordt gezegd. Waarin alles het lekkerste, en het beste, en het mooiste is. De bergbeklimmer begrijpt niets van de mensen die er wonen. Maar begrijpen zij de bergbeklimmer? De twee tonen hem een uitweg naar zijn eigen wereld, maar niet zonder hem eerst als twee nieuwsgierige en onbevangen kinderen tegemoet te treden.

DagDag is een stuk over een ontmoeting tussen twee héél verschillende werelden. Een tekst die Joke Van Leeuwen schreef voor Het Paleis op basis van een visueel concept van Bob Takes. Hij bedacht en visualiseerde twee werelden die haaks op elkaar staan, een idee dat Van Leeuwen prikkelde om er een theatertekst voor te schrijven.

Regie-studente Stefanie De Pauw raakte op haar beurt gebeten door de tekst van Van Leeuwen en bedacht een eigen visueel concept voor die wonderlijke bergwereld: “We gingen op een fysieke manier aan de slag met de tekst. Het levert een speelse voorstelling op, maar eentje die desalniettemin belangrijke thema’s aanraakt. Hoe reageer je wanneer er andere levenswijzen, visies, gewoontes jouw wereld binnen gebracht worden? Op die manier is de voorstelling dus ook brandend actueel.”

DagDag (8+)

Is te zien in Theater de WAANzin (Nieuwe Vaart 118 in Gent) op:

Vrijdag 18 mei 20u,

Zaterdag 19 mei 15u,

Zaterdag 26 mei 20u

Zondag 27 mei 15u

Tickets zijn (met online voordeel) te koop via www.theatertrac.be

Voor meer info of interview contacteer:

Stefanie De Pauw: 0496 17 28 87 of Sofie De Mol: 0476 77 64 47  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.