Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

VANDENHOND

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen di, september 11, 2018 11:25:40

VANDENHOND

Monoloog door: Nicole Gielman

Regie: Walter Van der Borght

Techniek: Myriam Bastiaens

Een mensenleven kan soms 'vandenhond' zijn. Wat moet het dan wel zijn als je een hond bent? Een voorstelling die vanuit de ogen van een hond een scherpe én gevoelige blik werpt op onze menselijke samenleving. Een grauwe banlieue met een stinkenbeek: zoals 'een hond in stereo ruikt', zo gevoelig voor geur en gehoor zijn de zintuiglijke beschrijvingen in dit theaterstuk. Nicole Gielman vertelt het wedervaren van de zwervershond Ben die zich in een voorstad ontpopt tot de leider van de lokale meute honden. Waar Vandenhond aanvankelijk lijkt te kabbelen naar een vrolijke variant op 101 dalmatiërs met een verhaal over een kwade slager, gaat de stinkenbeek echter verraderlijk meanderen wanneer Bens grote liefde, het teefje Eva, een stuk oor wordt afgebeten door een van de vreemde honden in de nieuwbouwflats. Een stuk oor dat voor de autochtone meute honden reden genoeg is om de oorlog te verklaren aan dat allochtone crapuul. Vandenhond kaart ongedwongen grote thema's aan: de allochtonenproblematiek, maar evengoed de zaken die het hart aanbelangen zoals liefde en vriendschap. De voorstelling is én poëtische dierenfabel én actuele mensenparabel.

Locatie: Theater Playerwater, Oudstrijdersstraat 81, 1880 Kapelle-op-den-Bos

Speeldata:

28, 29 september

5, 6, 13 oktober 2018

Info/reservaties: Bel 015 71 02 53 of boek online op www.playerwater.be  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.