Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

WIE ZONDER ZONDEN IS

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen ma, oktober 22, 2018 11:00:38

WIE ZONDER ZONDEN IS

Een nieuwe klassieke komedie

Auteur: Edward Taylor

Regisseur: Marie Goossens

Inhoud:

Onder het motto “de boog kan niet altijd gespannen staan”, kiezen De Dijlezonen in januari 2019 voor een Engelse oer-komedie: “Wie zonder zonde is”, een vertaling van het Britse “No dinner for sinners” van auteur Edward Taylor.

Zoals in veel komedies is het verhaal slechts een aanzet voor de hilariteit die op de scène plaatsvinden. In dit geval ontvangt een jongeman zijn baas en diens echtgenote voor een diner. De baas in kwestie is van de oude stempel en houdt niet van ongehuwd samenwonen. Om indruk te maken (het kan zijn carrière alleen maar goed doen zeker?) vraagt de jongeman aan zijn vriendin om zich voor te doen als echtgenote. De vriendin weigert en in extremis wordt de poetsvrouw ingeschakeld om te helpen de baas te overtuigen van het goed moreel karakter van de jongeman. Wanneer de vriendin tijdens het diner dan toch komt opduiken, ontstaat het ene misverstand na het andere.

Het klinkt als eenvoudig theater, maar dergelijke stukken moeten het hebben van uitmuntend spel en timing door de acteurs. Anders vervalt het nogal snel in platvloersheid. Een degelijke komedie spelen is in dat opzicht moeilijker dan een klassiek drama. Maar onze acteurs en actrices gaan met plezier de uitdaging aan en hopen u een ontspannende voorstelling te kunnen bieden.

Een klassieke komedie dus die u een fijn theateruitje zal bezorgen, ideaal na de drukte en stress van de feestdagen!

De acteurs:

David Willems, Ielke Quintens, Inge Van Den Eede, Liesa Verbiest, Peter Tacq, Tine Wijnants

Speeldata:

Vrijdag 25 januari 2019 om 20u

Zaterdag 26 januari 2019 om 15u en om 20u

Locatie:

C.C. Wagehuys Leuven

Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven

E-mail: info@dijlezonen.be www.dijlezonen.be

Reservatie

http://www.dijlezonen.be/reservatie.html

Telefoon:

Chantal Leblanc 016/22 21 91 of 0475/264 231  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.