Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

B-29

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen vr, oktober 26, 2018 08:03:57

B-29

Alain Page

Acteurs: Chris De Bont en Walter Van der Borgt

Regie: Myriam Bastiaens

Techniek: Myriam Bastiaens en Harry Fabel

Decor: Marc Mertens

Het is 1948. Op een klein onbewoond eiland zijn twee mannen gestrand, twee luchtdrenkelingen als het ware. Het zijn sergeant Samuel Hunter uit Memphis, Tennessee en soldaat Tony La Motta, geboren en getogen in Little Italy (New York City).

Hunter en La Motta waren allebei schutters aan boord van een in 1944 door een Japans jachtvliegtuig neergeschoten B29, de zogenaamde vliegende forten. Ze weten niet dat de oorlog is afgelopen en sinds vier jaar leven ze in afwachting van een aanval of van de bevrijding. Deze toestand heeft hen danig in de war gebracht… Het zijn twee mensen die in normale omstandigheden nooit met elkaar zouden omgaan, ze zijn elkaars tegenpool en hebben ieder een zeer verschillende levensopvatting. Dit brengt de nodige conflicten en agressie teweeg maar ook momenten van steun zoeken bij elkaar, van samen herinneringen ophalen… Ondanks al hun onderlinge verschillen kunnen ze niet zonder elkaar, want alleen zijn is nog verschrikkelijker. Als toeschouwer word je heen en weer geslingerd tussen humor, geweld, vertedering, ontroering, agressie en angst.

Spannend … en o zo herkenbaar!

Reserveren kan online op www.playerwater.be, of telefonisch op 015/71.02.53

Locatie: Theater Playerwater, Oudstrijdersstraat 81, 1880 Kapelle-op-den-Bos

Speeldata: 24,28,30 november en 6,7,8,12,14 december 2018

Info/reservaties: Bel 015 71 02 53 of boek online op www.playerwater.be  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.