Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

SHOULD I STAY OR SHOULD I GO

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen ma, februari 04, 2019 09:34:16

INSPINAZIE
SPEELT
SHOULD I STAY OR SHOULD I GO

Een spannende exploratie van masculiene en feminiene krachten, van yin en yang!

Dit is een improvisatievoorstelling waarin je als publiek helemaal deel wordt van het verhaal en zeer letterlijk, in twee kampen, de spelers gaat sturen. Net zoals de personages zal je weloverwogen keuzes moeten maken. Twijfelen en beïnvloeden zijn ten zeerste toegelaten!

"Het opzet van de voorstelling bracht al heel wat gefrons en gekibbel teweeg. Waarom moet het een relatie zijn met een klassieke man-vrouw samenstelling? Dit is toch stereotyperend, zo spelen met mannelijke en vrouwelijke eigenschappen?

Maar er ZIJN verschillen tussen het mannelijke en het vrouwelijke, en bij uitbreiding dus ook tussen vele mannen en vrouwen. En natuurlijk zitten die beide polen evengoed binnenin één man of vrouw. En is geen enkele persoon de gemiddelde man of de gemiddelde vrouw. Het is echter net door te doen alsof er géén verschillen zijn en daar geen gevoeligheid of begrip voor te hebben, dat deze verschillen spanningen kunnen veroorzaken. Zowel in persoonlijke relaties als in werkcontexten trouwens. Als we verschillen erkennen, kunnen we bruggen bouwen. Voor mij is deze voorstelling een ode aan dat verschil. En we kiezen gewoon voor het man-vrouw huwelijk als archetype voor de relatie waarbinnen alles zich afspeelt.

De voorstelling brengt gegarandeerd heel wat gesprekken op gang, en veroorzaakt door de herkenbaarheid ook een pak hilariteit."

De voorstelling zal Nederlands gesproken zijn.

Spel: Elke Janssen en Guillaume Bill Barberis

Muziek: Kevin Van Staeyen

Licht: Robin Decoster

Moderator: Nathalie Van Renterghem

Spel: Elke Janssen en Bill Barberis

Muziek: Bart Fets

Licht: Robin Decoster

Moderator: Nathalie Van Renterghem

Zaterdag 9 februari 2019 om 20u00

Wagehuys 30 CC

Brusselsestraat 63,

Leuven

Prijs:

€ 10 voorstelling

€ 35 dineren in Brasserie Improvisio + voorstelling

Tickets: <-

Diner + Tikets: <-  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.