Blog. Amateurtoneel.be

Blog. Amateurtoneel.be

WELKOM op het blog over amateurtoneel

Beste toneelliefhebber,
Hier kunnen voortaan auteurs hun nieuwe Nederlandstalige toneelstukken (vanaf 2013) via een leesfiche voorstellen aan al wie belangstelling heeft. Iedere auteur is welkom. Voor vragen neem contact met Oberon@amateurtoneel.be


START - EIGEN STUKKEN - PALMARES - WEETJES, IDEETJES EN LINKS- BLOG

ORFEE

Oberon I van MechelenGeplaatst door Oberon I van Mechelen do, september 19, 2019 10:03:16

NIEUW WEZEMAALS TONEEL

Speelt:

ORFEE

Zaterdag 12 oktober,

Vrijdag 18 oktober en

Zaterdag 19 oktober 2019 telkens om 20 uur

Speelt

Het NIEUW WEZEMAALS TONEEL

ORFEE”

In de parochiezaal van Wezemaal.

“Orpheus en Euridice” is een oud Grieks verhaal dat door Jef Lemmens in een nieuwe jas werd gestoken en bewerkt werd tot een hedendaagse en sprankelende voorstelling. Hij regisseert ook de enthousiaste bende jonge acteurs en actrices.

De mythe van Orpheus en zijn tocht naar de Onderwereld is één van de mooiste verhalen over liefde en dood. Maar hoe breng je met een groep jonge acteurs een Grieks drama dat de zware thema’s niet schuwt? Je doorspekt het geheel met humor en vergroot de gebreken van de klassieke iconen uit. Orpheus, Euridice, Hades en Persephone krijgen een heel eigen menselijk kantje. Voeg daarbij een heerlijke soundtrack, vuurwerk, eindeloos enthousiasme en veel goesting om te experimenteren. Resultaat?

Een familievoorstelling met een stevige hoek af, maar met achter elke lach een levensvraag op het scherp van de snee. Een wervelend spektakel voor iedereen van 8 tot 88 jaar.

Bestel vlug uw genummerde plaatsen aan 9 euro via www.nwt-wezemaal.be

of 0497 971503.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deze gezinsvoorstelling bijwonen aan 5 euro.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.